APMEKLĒSIM:
- LLU, Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, Studiju procesa un zinātnisko pētījumu nodrošināšanai katedrā ir iekārtotas vairākas modernas laboratorijas – Pārtikas produktu sensorās vērtēšanas laboratorija, Zinātniskā mikrobioloģijas laboratorija, Maizes ražošanas un izpētes laboratorija, Piena un tā pārstrādes laboratorija, Iepakojuma materiālu izpētes laboratorija, Pārtikas iekārtu laboratorija.
- Tomātu audzēšanas saimniecība “Dzērves”, Jelgavas novads, Vircavas pagasts, 2018.gadā tika uzsākta svaigo tomātu pārstrāde – spiestas tomātu sulas un gatavoti kaltēti tomāti eļļā, kaltētu tomātu pesto un svaigu zaļumu pesto.
No 2019.gada saimniecība tiek atvērta tūristiem. Saimnieki piedāvā apskatīt tomātu audzēšanu siltumnīcās, uzzināt tomātu audzēšanas pamatprincipus un knifiņus, ieskatīties tomātu pārstrādes procesos un baudīt iekopto teritoriju, kurā ir dīķis ar skaistām ūdensrozēm.
- SIA Zekants jeb „Pupuchi”, Jaunsvirlaukas pagasts, Jelgavas novads. Uzņēmums, kas ražo inovatīvu produktu – kraukšķīgas uzkodas no lielām cūku pupām “Pupuchi”. Produkts tiek ražots pēc pašu izstrādātas tehnoloģijas. Sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes inovāciju pārneses centru ir piemeklēts atbilstošākais iepakojums produkta īpašību saglabāšanai.
- Līgas medus, “Mucenieki”, Vircavas pagasts, Jelgavas novads, Līgas medus piedāvā tikai dabīgu un kvalitatīvu biškopības produkciju. Piedāvājumā ietilpst dažādu ziedu medus, ziedputekšņi, ziedputekšņi medū, dzērvenes medū, bišu maize un dažādi rieksti medū. Visus šos veselīgos gardumus bitītes ir ievākušas Jelgavas novada mežos un pļavās.
Dalības maksa 1 personai – 10,- EUR (ar PVN)
PIETEIKTIES līdz 2020.gada 15.janvārim!