SEMINĀRA TĒMAS:
– Vispārīgā daļa
- galveno pārtikas apriti reglamentējošo ES un LR normatīvo aktu prasību raksturojums;
- pārtikas uzņēmēju pienākumi un atbildība;
- pārtikas aprites uzraudzība un kontrole Latvijā).
– Pārtikas kvalitāte un nekaitīgums
- pārtikas kvalitātes un nekaitīguma jēdzieni;
- izplatītāko pārtikas izraisītu slimību raksturojums;
- izplatītākie pārtikas piesārņošanas iemesli, piesārņojuma mehānismi un profilakses pasākumi piesārņojuma novēršanai.
– Personāla higiēnas prasības
– Pārtikas higiēna
- vispārīgās un īpašās higiēnas prasības;
- laba higiēnas un laba ražošanas prakse pārtikas uzņēmumā;
- pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas pamatprincipi).