Semināra tēmas:
1. Vispārīgā daļa:
– galveno pārtikas apriti reglamentējošo Eiropas Savienības un Latvijas Republikas normatīvo aktu prasību raksturojums;
– pārtikas uzņēmēju pienākumi un atbildība;
– pārtikas aprites uzraudzība un kontrole Latvijā.
2. Pārtikas kvalitāte un nekaitīgums:
– pārtikas kvalitātes un nekaitīguma jēdzieni;
– izplatītāko pārtikas izraisītu slimību raksturojums;
– izplatītākie pārtikas piesārņošanas iemesli, piesārņojuma mehānismi un profilakses pasākumi piesārņojuma novēršanai.
3. Personāla higiēnas prasības.
4. Pārtikas higiēna:
– vispārīgās un īpašās higiēnas prasības;
– laba higiēnas un laba ražošanas prakse pārtikas uzņēmumā;
– pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas pamatprincipi.